Despre origami

Ce este origami? 

Origami (折り紙) este arta plierii hârtiei. Apărut în Japonia acum câteva sute de ani, origami e o artă și o joacă, un mod de relaxare şi de socializare, dar mai ales e un antrenament al minții. Cu o foaie de hârtie putem crea o lume întreagă. 

Cât de greu e origami? 

E la fel ca scrisul. În funcţie de pregătire şi de dispoziţie, poţi scrie un cuvânt sau poţi scrie un roman. Poţi face un coif din hârtie sau poţi face un buchet de flori din hârtie. La urma-urmei, cu toţii am făcut origami. Adică ne-am jucat cu o bucată de hârtie pe care am îndoit-o cu gândul de a o convinge să se transforme în ceea ce visam noi. 

De ce să învăţăm origami? 

Prin origami mintea este antrenată în multiple direcţii. Practicarea origami creşte atenţia la detalii, ajută la îmbunătăţirea orientării în spaţiu, a gândirii logice, a preciziei, a disciplinei şi a comunicării.

Cui se adresează origami? 

Oricui vrea să înveţe. E util pentru copii fiindcă le stimulează îndemânarea, creativitatea şi  capacitatea de concentrare, îmbunătăţindu-le, în acelaşi timp, performanţa şcolară. E util pentru adulţi deoarece este o activitate relaxantă şi distractivă ce nu necesită vreun talent deosebit, dar care oferă satisfacţii inedite. E util în familie pentru sudarea relaţiei dintre părinţi şi copii întrucât este un motiv în plus de a petrece clipe minunate împreună.


Ce facem în cadrul cursului? 


  • învăţăm noţiuni privind tehnicile origami
  • bazele de la care pornesc majoritatea lucrărilor 
  • realizarea practică de modele de flori, animale, decoraţiuni, avioane, etc...
  • origami modular
  • fiecare cursant pleacă acasă cu lucrările realizate 
O prezentare mai detaliată a acestei arte se găsește pe Wikipedia.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu