luni, 28 noiembrie 2011

miercuri, 23 noiembrie 2011

marți, 22 noiembrie 2011

Kirigami

Aici am "trişat" puţin, depăşind tărâmul origami. Prin tăieturile cu foarfeca am păşit în lumea kirigami (kiri = tăiere, gami = hârtie).

A fost necesar, dar ne-a făcut şi plăcere, după vorba: dacă e musai, cu plăcere :)) , nu? Altfel nu reuşeam să realizăm ţestoasele...

luni, 21 noiembrie 2011

Cocori înfrăţiţi

Nu sunt altceva decât clasicii cocori japonezi (aici e diagrama). Noi le-am rotunjit formele și am găsit o modalitate de a uni aripa unuia cu corpul altuia. 


sâmbătă, 19 noiembrie 2011

Offf, iar flori? :))

Am primit critici privitor la faptul că nu apar toti copii în poze. De astăzi m-am hotărât să postez atâtea poze câte sunt necesare pentru a-i cuprinde pe toţi. 
E bine, Antonio? :)


Astăzi am făcut floarea din vază. Nu are un nume consacrat, dar nouă ni se pare că seamănă cu Mirabilis jalapa, aşa că am botezat-o "frumoasa nopţii". Vaza n-am făcut-o pentru că e pentru alt nivel.


Am trişat un pic şi am folosit lipici. Nu pentru că ar fi fost strict necesar, ci pentru că, având de-a face cu copii, personaje zbuciumate :), ne-am gândit că aşa e mai sigur că floricica nu va cădea de pe tulpină.


Şi, ca să fim siguri că n-am scăpat pe cineva din vedere, am făcut şi o poză de grup.

joi, 17 noiembrie 2011

În tabără

P1060806 by Bogdan Petcu
a photo by Bogdan Petcu
În vara 2011 am fost în tabără cu Salvaţi Copii, unde am făcut cursuri de origami cu peste 80 de copii, adolescenţi şi adulţi. Aici lucram de zor şi cu spor la steaua în 8 colţuri.

duminică, 13 noiembrie 2011

Un soare, doi sori, ... muuulti sori

Ieri la curs am făcut steluţe din două module. Aceeaşi steluţă, dar făcută doar din hârtie galbenă, este un veritabil soare.joi, 10 noiembrie 2011

Pasărea care... zboară

Este o pasăre care, dacă e trasă de "picioare", dă din aripi, nu zboară propriu-zis. Este pasărea din cuib, dar acum în mişcare.

miercuri, 9 noiembrie 2011

Cercei puşi la uscat

Cercei aflaţi în ultima fază a "procesului de fabricaţie", adică puşi la uscat după pulverizarea cu un spray acrilic pentru a fi protejaţi de umezeală.
Aici sunt amestecate mai multe modele: steluţe umflate, stele shuriken şi frunze (din hârtie albastră şi albă pe o parte / cu model pe partea cealaltă).

marți, 8 noiembrie 2011

Păsări în cuib


Noi plănuisem să facem pasărea zburătoare şi un model de cutie, dar copii au decis că este mai interesant dacă folosim cutia pe post de cuib pentru pasăre. Şi au avut dreptate!

duminică, 6 noiembrie 2011

Itsy Bitsy Spider


www.cursuriorigami.blogspot.com

Doar flori

Pentru că ieri, la curs, au fost prezente doar fete, am avut o şedinţă în care am făcut doar flori. Pregătisem mai multe tipuri de flori, dar fetele s-au îndrăgostit aşa de tare de crin, încât au dorit să aibă cât mai mulţi, de culori şi dimensiuni diferite:sâmbătă, 5 noiembrie 2011

vineri, 4 noiembrie 2011

Pregătirea nuferilor

Ca să vedeţi că uneori nu e aşa de simplu precum pare, aveţi mai jos o poză care ilustrează procesul de "construire" a celor 12 module petru nuferii din Lac cu nuferi:

miercuri, 2 noiembrie 2011

Floarea pasiunii

E drept că numele duce către Passiflora şi că nu prea seamănă, dar am botezat-o aşa pentru că este o floare născută din pasiune, pasiunea mea pentru origami. Şi este prima floare creată (inventată) de mine. Sper să vă placă.