joi, 31 mai 2012

Fulg de nea

Știm că nu e sezonul, dar este o descoperire nouă, care ne place foarte mult, și pe care am simțit nevoia să o împărtășim.

Nu e o lucrare ușoară, dar nici extraordinar de grea - diagrama (în două etape) poate fi găsită aici și aici.

Are două particularități interesante: nu este făcută din pătrat, ci din hexagon, iar modelul din poză este făcut din hârtie ... de copt.


miercuri, 30 mai 2012

La Morgandy Beauty Lounge

După succesul avut cu Dimineața Japoneză, cei de la Morgandy Beauty Lounge s-au decis să-și facă un obicei din a ne invita sâmbăta dimineață pentru a bucura deopotrivă copii și părinți cu creații din lumea origami.

Sâmbăta trecută am uitat să facem poze în timpul atelierului, dar am obținut o mostră a bucuriei de după a copiilor, care se mândresc cu iahturile, lebedele și avioanele create cu propriile mânuțe:

luni, 28 mai 2012

Ne-am lăsat amprenta

Chiar dacă, din motive obiective, nu am reușit să fim prezenți la evenimentul organizat de „Salvați Copii”,  am participat prin reprezentanți. Teo Delia este o foarte bună prietenă de a noastră, pe care am îndrumat-o ce și cum să facă astfel încât să le arate unor copii cum e cu îndoirea hârtiei, cu magia origami. Sperăm că am reușit.


sâmbătă, 26 mai 2012

Atelierul pentru Ziua Copiilor

Așa cum spuneam într-o postare anterioară, astăzi am avut atelierul de Ziua Copiilor. A fost un succes. Copii s-au simțit foarte bine și s-au bucurat de propriile creații și de cadouri. Au făcut albine, muște, capcane pentru degete, coroane și solnița prezicătoare a viitorului - toți vor fi frumoși, deștepți, bogați și faimoși ;) -, iar la sfârșit au primit drept cadou din partea casei câte un titirez.
miercuri, 23 mai 2012

Atelier pentru 1 iunie

Sâmbătă, 26 mai 2012, vom organiza ateliere cu ocazia apropierii celei mai importante sărbători: Ziua Copilului. Distracția și surprizele sunt garantate! 


Atelierele au o durată de 2 ore, iar pentru desfăşurarea lor am alocat două intervale orare: între 14:00 - 16:00 şi 16:30 - 18:30. 


Pentru confirmări şi înscrieri se poate lăsa un comentariu aici sau se pot folosi adresele de e-mail şi numărul de telefon din pagina de contact.
Rugămintea este ca cei care vor să participe să specifice şi intervalul orar preferat.

marți, 22 mai 2012

Expoziția de origami

Pentru cei care n-au ajuns la expoziția de la Muzeul Antipa (intrarea este gratuită), m-am gândit să public niște poze pentru stârnirea apetitului ...Mai multe poze, chiar de la noaptea muzeelor, se pot admira aici.

luni, 21 mai 2012

Crini în vază Verdi

După dimineața japoneză de sâmbătă dimineață am dat fuga să pregătim cursul nostru săptămânal de sâmbăta după-amiază. E drept că nu am avut prea multe de pregătit pentru că am fost ca „în familie”. Au confirmat doar dintre cei avansați deja în origami, așa că am făcut un aranjament care necesită destul de multă dexteritate: crini cu frunze în vaza Verdi (de fapt sunt doi crini, dintre care unul verde, suprapuși). Chiar dacă erau avansați, nu a fost tocmai ușor...... și concentrarea a fost maximă ...... rezultatul a meritat!


duminică, 20 mai 2012

Dimineața japoneză

Așa cum spuneam într-o postare anterioară, ieri dimineață am fost invitați la Morgandy Beauty Lounge pentru a aduce bucurie în rândul unor copii și nu numai. Se pare că demersul a avut succes.

Am făcut stele ninja, flori de cireș, capete de dragon și coifuri de samuraisâmbătă, 19 mai 2012

Sâmbătă, 12.05.2011

Se pare că luați de valul pregătirilor pentru expoziție, „dimineața japoneză” și atelierul pentru 1 iunie, am uitat să vă povestim ce am făcut sâmbăta trecută.

A fost o atmosferă relaxată și veselie mare. Am făcut morișca, barca magică, barca dublă, căsuța, diamantul din 3 module și cubul din 6 module.
Ce am făcut zilele astea, urmează să vă povestim în postările viitoare ;)

vineri, 18 mai 2012

Expoziție de origami la muzeul Antipa


Cei de la ADOR - Asociația De Origami România - organizează în perioada 19 mai - 2 iunie o expoziție de origami în incinta Muzeului Antipa. Deși nu facem parte din asociație, ei au fost foarte primitori, astfel că suntem și noi prezenți cu câteva modele:
Păun - creator Makoto Yamaguchi, 
Stea modulară 3D - creator Nina Ostrun, 
Un icosaedru - creator  Carmen Sprung, 
Dragon - creator Robert J. Lang, 
Miriapod verde - creator Yami Yamauchi, 
Stea modulară „luminoasă”  - creator Sok Song, 
Nufăr modular - model tradițional

În cadrul expoziției sunt mii de modele ale origamiștilor din toată țara. Toate modelele sunt foarte frumoase și merită văzute. Vă așteptăm cu drag.


http://www.antipa.ro/expo_origami.php

joi, 17 mai 2012

Alt păun

Spre deosebire de modelul anterior, acesta este făcut dintr-o singură foaie de hârtie după o diagramă de Makoto Yamaguchi.


marți, 15 mai 2012

ATELIER DE ORIGAMI - DIMINEAȚA JAPONEZĂ

Sâmbătă, 19 mai, suntem invitați în cadrul unui eveniment puțin mai amplu. Cei de la Morgandy Beauty Lounge organizează „Dimineața Japoneză”, în cadrul căreia noi vom participa cu un atelier de origami.

Vă așteptăm cu drag.

vineri, 11 mai 2012

Salvați Copiii !


Nu este legat de origami, dar este legat de copii. Pentru că noi îi apreciem foarte mult pe cei de la Organizația Salvați Copiii România și ceea ce fac ei, ne-am gândit să le promovăm campania. 

Iată textul original al campaniei:

Alegeţi să redirecţionaţi 2% din impozitul aferent anului 2011 către Salvaţi Copiii, iar decizia dumneavoastră poate face cu adevărat diferenţa în viaţa copiilor aflaţi în situaţii vulnerabile.


Prin intermediul prevederii 2% din Codul Fiscal, orice contribuabil, persoana fizică, poate direcţiona 2% din impozitul pe venit, plătit statului, către o organizaţie non-guvernamentală.Această sumă nu reprezintă o sponsorizare sau donaţie, este doar o parte din impozitul dumneavoastră pe venit  aferent anului 2011 care poate fi redirecţionată de către fiecare cetăţean în parte către entitatea dorită de acesta, în cazul de faţa către Organizaţia Salvaţi Copiii.

Pentru mai multe detalii și pentru descărcarea formularelor, vizitați pagina lor.