luni, 31 decembrie 2012

AN NOU FERICIT !!!

A mai trecut un an prin noi, / A fost și soare, au fost și ploi”... așa sunau versurile formației Compact. Parafrazându-i și folosindu-ne de termeni folosiți în origami, putem și noi spune că în anul ce a trecut ne-am îndoit și ne-am desfăcut precum hârtia. Am avut parte și de greutăți, dar mai ales de bucurii.
Recitind postarea de anul trecut ne dăm seama că anul 2012 a fost mult peste așteptările și speranțele pe care le aveam acum un an. Dacă anul trecut a fost unul special, anul acesta a fost realmente extraordinar. În 2012 numărul celor cu care am trăit clipe magice s-a înmulțit exponențial, iar bucuriile de asemenea.
Despre 2013 nu putem spune decât că „semne bune anul are”. LA MULȚI ANI tuturor, pasionați de origami sau nu! Fie ca noul an să fie cel mai minunat de până acum.


joi, 27 decembrie 2012

Ficus benjamina cu porumbei

Aceștia sunt porumbeii pe care i-am dăruit celor cu care am făcut team-buildingul la IMAGE PR. Pentru că urma să ne despărțim de ei și pentru că ne erau tare dragi, ne-am gândit să-i fotografiem înainte de despărțire. Și ca să ne facem o idee despre cum ar arăta în pomul de Crăciun, i-am așezat pe crengile ficusului nostru :)
miercuri, 26 decembrie 2012

O nouă stea modulară 3D

Continuând tradiția, în vacanța dintre Crăciun și Revelion realizăm lucrări modulare complexe. Aici este o stea realizată din 30 de module, fiecare modul fiind realizat din hârtie cu dimensiunile 21 x 21 cm. Având numărul mare de module, credem că poate fi inclusă chiar și la categoria kusudama. Din păcate nu am reușit să găsim informații despre denumire și autor. Noi am făcut-o după o diagramă găsită într-un pachet de hârtie Heyda

luni, 24 decembrie 2012

Ultimul atelier de Crăciun în 2012

Ultimul atelier de anul acesta a fost atelierul de Crăciun de sâmbătă după-amiaza. Am făcut o formă îmbunătățită cu beteală a fulgului (6 module), o ghirlandă (8 module), o cutiuță stea și un „glob” de atârnat în brad. La sfârșit, toată lumea a primit cadou din partea noastră câte un brăduț :)
duminică, 23 decembrie 2012

Al doilea atelier de Crăciun la Muzeul Antipa

Este totodată și ultimul atelier de anul acesta la Muzeul Antipa. După o vară și o toamnă pline a venit vremea să luăm puțină vacanță.
Acest atelier a fost o îmbinare de lucrări kirigami (lampion chinezesc și țurțure) și origami (evantai, frunză și aripi de înger). Toate aceste lucrări sunt ideale de agățat în bradul de Crăciun 
marți, 18 decembrie 2012

Noi cărți în colecție

Săptămâna trecută colecția noastră de cărți s-a mărit cu 2 cărți în limba engleză și cu 3 cărți în limba chineză (!). Cărțile ne-au fost dăruite de David și de mama lui :) , cărora le mulțumim din suflet!
Noile cărți sunt: Animal Origami For The Enthusiast (Animale origami pentru entuziaști) de John Montroll, Super easy origami (Origami foarte ușor) de Duy Nguyen (în engleză), 风靡全球的折纸大全 (Lumea origami Daquan) de Duy Nguyen, 可爱生肖三角折纸 (Drăguțul triunghi zodiacal origami) de Hu Ying și 折纸花艺书 (Arta florilor origami) de Gu Feng Ling (în chineză).


luni, 17 decembrie 2012

Tot atelier de Crăciun...

... am avut și după-amiază. Chiar două, nu doar unul. Am transformat foaia de hârtie în îngerași (4 piese), stele (8 module), ciorăpeii moșului și brăduți.


duminică, 16 decembrie 2012

Atelier de Crăciun la Muzeul Antipa

Ieri dimineață a fost primul din cele două ateliere de Crăciun care vor încheia modulul al II-lea din acest sfârșit de an. La acest atelier am învățat cum să facem decorațiuni de împodobit casa: brăduț, fulg de nea (6 module) și steluțe (8 module). Data viitoare vom învăța cum să facem diverse chestii de împodobit bradul. 
sâmbătă, 15 decembrie 2012

joi, 13 decembrie 2012

Participăm la expoziția AKARI

Este o expoziție de fotografie cu tematică japoneză a artistului Andrei Nicoară. Organizatorii, agenția ARTKLUG, s-au gândit că ar fi foarte nimerit cu această ocazie să expună și lucrări origami. Prin intermediul ADOR am fost și noi invitați să participăm cu creațiile noastre.
Așadar, vă așteptăm cu drag în perioada 14-21 decembrie 2012 la Hotel Trianon.
miercuri, 12 decembrie 2012

Un nou cadou de fidelitate

După Teodora și Andra, sâmbătă i-a venit rândul și lui Antonio să primească din partea noastră cadoul de fidelitate (detalii aici).marți, 11 decembrie 2012

Ghirlande la Fundația JOYO

Ieri am continuat seria pregătirilor de Crăciun de la Fundația JOYO cu două modele de ghirlande, fiecare alcătuită din 8 module. Deși a fost prima dată când am făcut lucrări modulare cu ei, copiii s-au descurcat surprinzător de bine, semn că în doar 8 ședințe și-au dezvoltat deprinderile și dexteritatea de a mânui foaia de hârtie.
Din păcate pozele nu sunt foarte reușite pentru că sunt făcute cu telefonul mobil.

luni, 10 decembrie 2012

La mulți ani, Deniz!

Cu toată nebunia de sâmbătă, n-am uitat de cadoul pentru ziua de naștere a lui Deniz. De fapt, n-a fost prea greu pentru că cele 12 module le făcuseră deja copiii încă de săptămâna trecută. Sâmbătă doar i-am înmânat cadoul pe care îl montasem noi în cursul săptămânii. duminică, 9 decembrie 2012

Și curs și atelier

Ieri după-amiază am realizat o premieră. Am făcut în paralel și cursul obișnuit, dar am repetat și atelierul cu cei care n-au reușit să fie prezenți acum două săptămâni.
La curs le-am împărtășit celor prezenți noua descoperire, lucrare de care au fost de-a dreptul extaziați, chiar dacă n-am și făcut-o tablou. Ba din contră, pentru că nu mai aveam rame cu care să realizăm tablourile de la atelier, am renunțat și noi la rama noastră, așa că acuma tabloul care iese din perete nu mai e decât în poză. Bine că l-am pozat!