joi, 28 noiembrie 2013

La mulți ani, Albert!

Deși Albert este unul dintre noii cursanți, când am aflat că ziua lui tocmai trecuse, ne-am respectat obiceiul de a-i dărui un cadou la care au contribuit toți ceilalți. După ce la cursul anterior a realizat fiecare câte unul sau mai multe module, înainte de atelierul de tablouri i-am oferit cadoul asamblat de noi.

La mulți ani, Albert!marți, 19 noiembrie 2013

Atelier de tablouri și decorațiuni

Sâmbătă, 16 noiembrie, am reeditat atelierul de tablouri de anul trecut. De data asta am înrămat steaua în 8 colțuri și am realizat o mini-kusudama din 6 module.
Pentru că am avut 22 de cursanți, ne-am împărțit în două paliere orare diferite. Pentru că cei din prima serie au fost mai începători, nu am reușit să terminăm de asamblat kusudama, dar la a doua serie ne-am descurcat de minune. Oricum, toată lumea a plecat cu tabloul realizat cu propriile mânuțe și cu un entuziasm debordant.
Bineînțeles că fiecare a primit (ca după fiecare atelier) și un cadou din partea noastră: un pachet cu lucrări origami realizate de noi. 


marți, 12 noiembrie 2013

Origami între 7 arte - episodul II

Continuăm seria atelierelor de origami pentru adulți desfășurat la Studio 7A. Ca și în cazul episodului I, am petrecut două ore magice care au zburat fără să ne dăm seama.
De data asta ne-am încercat măiestria cu lebede, lebede din șervețele, nuferi, cutii masu și suporturi pentru pahare.luni, 11 noiembrie 2013

Cursul din 09.11.2013

La cursul de sâmbătă am creat rățuște, cutii cu mânere și bărci de mare viteză. Nu numai că ne-am bucurat de lucrările realizate, dar ne-am și lăsat imaginația să zburde. Astfel, Daria și-a imaginat cum cutiile devin un vas roman pe care îl poate folosi la gătit rațele la cuptor, iar Marco a transformat una dintre cutii în pălărie iar pe cealaltă în tobă. 
sâmbătă, 9 noiembrie 2013

Tudor, origamistul

Astăzi, Tudor (băiețelul nostru în vârstă de 15 zile), a făcut cunoștință pentru prima dată cu pasiunea părinților săi. Pentru că nu este foarte încântat când îi intră soarele în ochișori, i-am confecționat o șepcuță origami dintr-o foaie de hârtie format A4. 


vineri, 8 noiembrie 2013

Un nou Halloween la Clubul Diandra

Chiar dacă anul acesta nu mai sunt la grădiniță copiii cu care am lucrat anul trecut, garantăm că efectul lucrărilor de Halloween a fost extraordinar și la celelalte grupe. Copii de la grupa mijlocie s-au bucurat de pisicile negre, cei de la grupa mare de dovlecii fioroși, iar cei de la grupa pregătitoare de ciocurile de cioară.


miercuri, 6 noiembrie 2013

Origami între 7 Arte

Duminică dimineața am lansat cursul nostru adresat în special adulților, la Studio7A. Chiar dacă participarea a fost timidă, succesul a fost mai mare decât am sperat.
Rățușca, rața cu pui, fluturele și cercul magic au avut darul de a ne face să nu simțim cum au trecut 2 ore. Și dacă asta nu era destul, am primit o vizită surpriză de la Dl. Daniel Horhocea de la Radio România Cultural, care se pare că dorește să facă un serial radiofonic despre origami pe care să-l difuzeze în cadrul emisiunii Clasa de Părinți.