duminică, 30 septembrie 2012

Cursul din 29.09.2012

Vacanța a fost prea lungă și copiii nu și-au satisfăcut pofta de origami pe unde au fost plecați. Drept urmare, au profitat de reînceperea cursurilor și au venit în număr mare. După ce sâmbăta trecută am avut sala plină, de data asta n-au mai încăput într-o singură sală, așa că ne-am împărțit în două grupe. 
A fost greu, dar frumos. Copiii s-au bucurat de iaht, pasărea fâlfâitoare și bărcuța cu pânze


miercuri, 26 septembrie 2012

Origami la Minimest 2012

În zilele de 6-7 și 13-14 octombrie 2012, între orele 10:00 - 14:00, la Cinema Studio, are loc festivalul filmelor pentru copii MINIMEST 2012. Comunicatul de presă poate fi găsit aici
Ca urmare a solicitării organizatorilor, am fost încântați să acceptăm invitația de a susține, în mod voluntar, mici ateliere de origami în pauzele dintre proiecțiile filmelor. Așadar, vă așteptăm, cu mic cu mare, pe 13 octombrie 2012 între orele 11:00 - 12:00, iar pe 14 octombrie 2012 între orele 11:30 - 12:00 la o scurtă introducere în tainele origami.Filmulețul de prezentare:


marți, 25 septembrie 2012

Cursul din 22.09.2012

Așa cum spuneam într-o postare anterioară, de sâmbătă, 22.09.2012, am reluat cursurile de origami. Și pentru că nerăbdarea era mare, am avut sala plină!
Pentru că eram după o pauză destul de lungă, ne-am gândit să folosim hârtie specială de origami, hârtie fabricată în Japonia. Copii au fost încântați! 
Am făcut un alt model de diamant (3 module), un tip de cub (6 module) și un nou model de trisoctaedru (12 module). 

luni, 24 septembrie 2012

Cel mai frumos cadou

Ieri a fost ziua mea (Bogdan). Întâmplarea a făcut ca astăzi de dimineață să mă trezesc cu poștașul la ușă. Avea un pachet venit de la peste 7.900 de kilometri distanță, tocmai din Coreea de Sud, de la prietena noastră Hyong-Ju Jeon (Jude), pe care am cunoscut-o cu prilejul excursiei la Veliko Târnovo
Pachetul conținea, pe lângă hârtie de origami cu imprimeuri tradiționale coreene, o minunată carte de origami scrisă în coreeană și engleză: „Fun with paper folding”, de Young-hye Rho. Extraordinară carte! Mulțumesc Jude!


vineri, 21 septembrie 2012

Poftiți la înghețată!

Sau nu?
De fapt, având în vedere că a trecut vara și vine frigul, ne-am gândit să găsim o altă întrebuințare cupelor de înghețată: suporturi pentru lucrări origami. Aici avem steaua luminoasă (12 module) și icosaedrul (30 module).


miercuri, 19 septembrie 2012

Creioane

Ne-am dat seama că am vorbit despre creioane realizate prin tehnica origami zilele trecute și nu am exemplificat. Ei bine, despre acestea (instrucțiuni se găsesc aici) este vorba:Pot fi folosite cu succes și ca semne de carte. 

marți, 18 septembrie 2012

Cursuri și ateliere de origami

Gata cu vacanța! Ne-am lenevit prea mult :))
Începând cu sâmbătă, 22 septembrie, reluăm cursul de la ora 16:30.
Vă așteptăm cu drag!


luni, 17 septembrie 2012

La Morgandy Beauty Lounge - reloaded

De curând ne-am întors din scurta noastră vacanță. Așa că am reluat atelierele de sâmbăta. Deocamdată la Morgandy Beauty Lounge, unde ne simțim excelent de fiecare dată
După Ziua copilului și alte ateliere, am decis să facem un atelier dedicat și primei zile de școală. Am creat creioane și semne de carte, dar și nuferi pe care să îi dăruim doamnelor învățătoare. 
vineri, 14 septembrie 2012

Porcul, scroafa și purcelul

Ați mai văzut porci albaștri sau galbeni? Nici noi până acum, dar se pare că există :)
Și ce iese dintr-un porc albastru și o scroafă galbenă? E evident că purcelușul nu poate fi decât bleu :))

Porcișorii sunt creațiile copiilor în cadrul atelierelor de la Muzeul Antipa.

marți, 11 septembrie 2012

Aproape miniatură

Am făcut un aranjament pentru prezentare, aranjament ce constă în așezarea unui mini-trisoctaedru pe un sfeșnic al cărui buză are o deschidere de doar 7 cm. 
Trisoctaedrul este lucrarea modulară din 12 piese pe care pe care au primit-o copii - Antonio, Alexia, Maria, Vlad, Andra, Mara, Miruna și Ema - cadou de ziua lor. În varianta de cadou, acesta are un diametru de 20cm.


luni, 3 septembrie 2012

Școala de weekend la Muzeul Antipa

În urma colaborării excelente pe care am avut-o cu Muzeul „Grigore Antipa” de-a lungul acestei veri, am fost solicitați să continuăm atelierele de origami și în cadrul Școlii de weekend. Pentru că și noi am fost încântați de colaborare, am acceptat fără rezerve. 


Mai jos este programul pentru primul modul, septembrie - octombrie:

- 15 septembrie 2012 – Începe şcoala. Drept urmare creăm lucruri distractive, dar şi utile pentru activitatea şcolară precum semnele de carte care protejează şi colţurile paginilor.
- 22 septembrie 2012 – Amintiri de neuitat. Învăţăm să facem rame pentru pozele cu cei dragi.
- 29 septembrie 2012 – Un weekend pe apă. Plecăm cu bărcile la prins pui de baltă.
- 06 octombrie 2012 – O lume plină de contraste. De la dispărutul şi uriaşul dinozaur până la vioiul şi micul colibri.
- 13 octombrie 2012 – Vecinii păsărilor colibri – papagalii. Învăţăm să facem mai multe specii de papagali.
- 20 octombrie 2012 – La revedere, păsări migratoare! Aflăm cum să le păstrăm în amintire peste iarnă.
- 27 octombrie 2012 – Atelier de Halloween – Intrăm mascaţi în lumea vrăjitoarelor şi a dovlecilor furioşi.


Detalii despre modalitățile de înscriere și costuri se găsesc pe site-ul muzeului.

sâmbătă, 1 septembrie 2012

Origami la Muzeul Satului

Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” găzduieşte în perioada 1 – 3 septembrie 2012 o serie de ateliere consacrate tehnicii origami şi împletiturilor tradiţionale japoneze

Deși aveam programat să plecăm la mare, la Neptun, am amânat plecarea cu o zi pentru a putea participa și noi. Și nu ne pare rău. Chiar dacă lucrările prezentate le știam, experiența de a intra în contact cu persoane din patria de origine a origami-ului a fost una deosebită.Iar Emilia a devenit vedetă datorită cerceilor și pandantului (inelul l-a lăsat acasă) trandafiri origami, făcuți de mine și broșei împletite, făcută de maestrul Yusai Shokoin.