marți, 30 aprilie 2013

La mulți ani, Ailyn!

Cu toată agitația de la atelierele de Paște, nu am uitat de ziua lui Ailyn. Înainte de orice, am avut grijă să-i dăruim cadoul ale cărui module le pregătisem cu o săptămână în urmă.

La mulți ani!


luni, 29 aprilie 2013

Flori origami de Florii

Ieri, de Duminica Floriilor, am fost invitați, împreună cu Adina Păun, președinte A.D.O.R., să confecționăm flori origami la Parcul Crângași, în cadrul evenimentului „O săptămână de primăvară”. Timp de 6 ore, într-un soare dogoritor, am realizat, împreună cu copiii care se așezau la masa noastră, nu doar flori, ci și diverse alte figurine (rață, lebădă, dinozauri, fluturași, broscuțe, etc...).

Mulți dintre copii au fost la prima întâlnire cu origami, dar asta nu i-a împiedicat să se îndrăgostească de această artă. Ba chiar au fost probleme între părinți și copii pentru că nu mai voiau să plece acasă :)


 



















duminică, 28 aprilie 2013

Atelier origami pentru Paște

Ieri am avut o zi foarte plină. Pentru că am organizat atelier pentru Paște, în cadrul căruia am realizat iepurași, gâsculiță cu ouă, coșuleț, suport pentru ou și suport pentru tacâmuri, au fost mulți care au dorit să participe. Astfel că am fost nevoiți să facem în două serii, de la ora 14:00 și de la ora 17:00.

Chiar dacă a fost aglomerat, toată lumea a plecat încântată, mai ales că la sfârșit au primit - ca după fiecare atelier - și un cadou din partea noastră: un ou de ciocolată. 
























vineri, 26 aprilie 2013

Origami la Gurbănești

Luni, 22 aprilie, am oferit un cadou copiilor din Gurbănești.

Despre ce este vorba? Asociația Studenților Geografi, cu sprijinul Facultății de Geografie a Universității din București  a organizat o acțiune caritabilă (detalii) ce a avut ca scop înființarea unui laborator de Geografie la școala din Gurbănești, jud. Călărași. La solicitarea lor, în timp ce studenții amenajau laboratorul, noi am realizat, pro bono, un atelier de origami cu elevii școlii.

Așadar, pe lângă hărți, globuri pământești, mobilier, retroproiector, laptop și alte materiale utile în studierea Geografiei, copiii au mai primit cadou și tainele realizării de rățuște, lebede, broscuțe și iepurași din hârtie. Și au fost încântați. 






















joi, 25 aprilie 2013

Cursul cu avansați din 20.04.2013

Pentru că noua descoperire nu este tocmai simplu de realizat, am împărtășit-o, deocamdată, doar avansaților. Entuziasmul lor ne-a arătat că le-a plăcut, cel puțin, tot atât de mult cât ne-a plăcut și nouă când am descoperit-o. 






















marți, 23 aprilie 2013

La mulți ani, Marco!

Sâmbătă l-am sărbătorit pe Marco și i-am dăruit cadoul devenit deja tradițional. Ca și în cazul Marei, ziua lui a fost în luna martie, dar din cauza absențelor ne-am întins cu sărbătorirea până acum.

La mulți ani!



luni, 22 aprilie 2013

Cursul cu începători din 20.04.2013

Sâmbătă la grupa de începători a fost veselie mare pentru că am făcut doar lucrări interactive, din categoria jucăriilor origami: balonul care se umflă, rândunica și pasărea colibri






















duminică, 21 aprilie 2013

Buchet de garoafe

Este un aranjament pe care l-am descoperit tot în cartea primită cadou din Coreea de Sud și care nouă ne-a plăcut foarte mult. Fiecare floare este alcătuită din 6 module - 4 (10x10 cm) pentru petale și 2 (1 x 10x10 cm și 1 x 21x5 cm) pentru codiță -, iar „ambalajul” buchetului din alte 2 (21x21 cm) piese.




miercuri, 17 aprilie 2013

Cercei surpriză

N-a știut nimeni. Șttt. Nici chiar noi.
După experiențele din cadrul săptămânii „Școala altfel” ne-am gândit să le oferim fetelor care ne-au oferit oportunitatea de a împărtăși magia origami la clasele lor câte o pereche de cercei (nu știm ce ne-am fi făcut dacă ar fi fost băieți, dar suntem convinși că ne-am fi descurcat). Ideea a apărut ulterior și ne-am bucurat și noi împreună cu ele.
Andra, Maria, Daria și Andrada au  ales ce cercei au dorit din multitudinea de cercei existenți la ofertă. 

























marți, 16 aprilie 2013

Cursul de sâmbătă a fost... vineri

Am profitat de vacanța copiilor și săptămâna trecută am mutat cursul vineri. Astfel am reușit să „evadăm” și noi în weekend.
Pentru acest curs am ales o lucrare modulară cu doar 6 piese, dar pentru realizarea cărora a fost ceva de muncă. Oricum, a meritat efortul. 























vineri, 12 aprilie 2013

Cercei „diamant”

Diamantul este o lucrare pe care o facem de multă vreme la cursuri și ateliere, dar ideea de a-l transforma în cercei este foarte nouă.
Fiecare cercel este alcătuit din 3 module din hârtie, iar pentru montură am mai folosit încă 4 piese (metal și plastic).