duminică, 31 martie 2013

Atelier de dinozauri

După îndelungi insistențe din partea copiilor și ezitări din partea noastră, ieri am reușit să organizăm atelierul de dinozauri mult așteptat. Am ezitat destul de mult pentru că dinozaurii sunt lucrări de o complexitate medie și peste medie și ne era teamă că nu toți cursanții vor pleca fericiți dacă nu reușesc să realizeze toate modelele de dinozauri. Până la urmă a ieșit minunat și toți cei 25 de cursanți au fost încântați de modelele realizate, de hârtia specială folosită și de cadourile de sfârșit de atelier (gheare de dinozaur) primite.
Începătorii au creat familii (mama, tata și copilul) de T-Rex, Diplodocus, Mâncătozaur :) și Mușcătozaur :) , iar avansații au făcut aceleași modele plus familie de Antarctozaur.


vineri, 29 martie 2013

Floare modulară

Este o creație semi-personală foarte proaspătă, inventată cu doar câteva ore în urmă. Am zis semi-personală pentru că ideea nu mi-a aparținut mie, ci Valentinei Răileanu, o prietenă dragă. Totuși ideea ei a venit când i-am dăruit un modul ca și lucrare de sine stătătoare, iar realizarea lucrării finale mi-a aparținut. Este, deci, o coproducție. Mulțumesc, Vali!

Floarea este alcătuită din 5 module, iar la asamblarea lor, recunosc, am folosit lipici. Fiind o creație atât de recentă, încă nu are un nume, așa că aștept sugestii :)
luni, 25 martie 2013

Ziua Poliției Române

Poliția Română împlinește astăzi 191 de ani de la înființare. Profitând de weekendul care a trecut, duminică s-au organizat la Afi Palace Cotroceni o serie de evenimente pentru copii, care să marcheze această ocazie. Una dintre atracțiile pentru copii a fost și atelierul de origami pe care am fost invitați, împreună cu Adina Păun de la A.D.O.R., să-l susținem.
Pentru că nu știam dacă cei prezenți au experiență în origami, am ales să facem lucrări simple, accesibile oricui. Astfel copiii au „modelat” din hârtie fețe de câine și pisică, lebăda și, așa cum l-a botezat un băiețel simpatic, crocodilul (ultima fotografie). 
cu Adina


în fundal este ministrul de interne 

cu Adina


crocodilul duminică, 24 martie 2013

JONG-IE JÔPGI

Așa se spune ORIGAMI în coreeană :)
La cursul de ieri am realizat două lucrări pe care le-am găsit în cartea primită anul trecut din Coreea de Sud. O farfurioară - asta e denumirea din carte, dar nouă ni se pare că seamănă mai degrabă cu un suport pentru pahar - și un soare, care poate fi și ramă foto sau o simplă stea.
Deși copiii au fost împărțiți din nou în două grupe, nu mai putem spune că au fost grupe de avansați și începători pentru că am făcut aceleași lucrări cu ambele grupe. Totuși la grupa de avansați am terminat ceva mai repede, astfel că am avut timp să le arăt și celor care au lipsit la atelierul pt. 8 martie cum se realizează modulele pentru vaza modulară. Apropos de vază, am uitat să precizăm că e dintr-o carte primită din China :)


joi, 21 martie 2013

La mulți ani, Mara!

Cadoul i l-am dăruit tot sâmbăta trecută, deși ziua ei a fost la începutul lunii martie. Ce să-i faci? Procedura e complicată: în săptămâna când se sărbătoresc, copii nu vin la cursul de origami, își aleg culorile săptămâna următoare, iar cadoul îl primesc tocmai în a treia săptămână...

La mulți ani, Mara!


miercuri, 20 martie 2013

La mulți ani, Teodora!

Ziua Teodorei a fost mai de mult, dar din motive obiective am reușit să-i dăruim cadoul sâmbăta trecută.

La mulți ani fericiți, Teodora!


marți, 19 martie 2013

Cursul cu avansați din 16.03.2013

A fost mai degrabă un curs cu intermediari, nu cu avansați, așa că am căutat să realizăm lucrări abordabile la nivelul lor. Bufnița și cutia cu picioare și mânere sunt două astfel de lucrări. Surprinzător, cutia a avut mai mult succes.
Și pentru că, așa cum ziceam în postarea anterioară, am dorit să-i arătăm vremii de afară că a venit primăvara, trebuia să facem și o floare. Iar primula a avut un succes și mai mare decât cutia :)
luni, 18 martie 2013

Cursul cu începători din 16.03.2013

E primăvară! Și pentru că vremea de afară avea intenția să ne păcălească (sâmbătă dimineață chiar ningea în București), ne-am hotărât să luptăm cu propriile mijloace împotriva condițiilor meteo. Așadar, la cursul cu începători, am făcut floricele cu frunze - frumoasa nopții - și cu vază. Astfel am reușit să avem primăvară în suflete...

sâmbătă, 16 martie 2013

O MARE surpriză!

Cu Dana, Ciprian, Horia și Eva suntem prieteni de multă vreme. Am putea spune că este o prietenie milenară, dacă ținem seama că suntem prieteni cu Dana și Ciprian încă din anii '90 - mileniul trecut ;) . Deși ei știau că, din dragoste pentru origami și pentru copii, facem cursuri de multă vreme, doar de curând Dana și Horia au îndrăznit să încerce „marea cu degetul”. Ce să vezi? După doar două prezențe la cursuri s-au îndrăgostit iremediabil de origami. Ba chiar mai mult, l-au „îmbolnăvit” și pe Ciprian.
Marea noastră surpriză a fost astăzi, când a venit Horia la curs (doar a treia oară). Ne-a adus cadou o kusudama pe care n-au învățat-o de la noi. Surpriza a fost extraordinară pentru că, de fapt, pentru astfel de momente ne-am dedicat timpul și pasiunea către origami. Este minunat să primim daruri din hârtie. Ne arată că pasiunea noastră de a împărtăși origami nu e în zadar.... Nu mai vorbim despre cât de importante pentru noi sunt persoanele care ne-au dăruit MAREA surpriză! Le spunem în particular ;)
Mai jos e Horia cu cadoul pe care ni l-a dăruit. E clar că nu-i place să stea să fie fotografiat, dar l-am „chinuit” puțin ca să avem dovada :D


miercuri, 13 martie 2013

Madly Kenzo

Luni și marți am participat, împreună cu Irina Tănase de la Step in Art, la lansarea în România a parfumului Madly Kenzo.

Apare, firesc, nedumerirea: ce legătură este între origami și un parfum. Vă spunem noi - legătura este fluturele... Să explicăm: simbolul ales de producătorii parfumului este fluturele, iar noi am fost chemați să le arătăm celor ce au participat la lansarea parfumului cum se realizează, prin tehnica origami, fluturele conceput de Akira Yoshizawa
marți, 12 martie 2013

La mulți ani, Daria!

Deși pare că la cursurile de origami vin multe fete cu numele de „Daria”, sunt doar două. Întâmplarea face să fie născute în date calendaristice apropiate și de aceea apar atâtea postări în care vorbim despre ele în ultimul timp.

Așa cum spuneam într-o postare anterioară, Daria V., „experimentată” datorită faptului că fusese sărbătorită de curând, ne-a învățat să realizăm modulele cadoului pentru Daria A. Deși nu pare a fi în largul ei în poză, garantăm că a fost încântată când l-a primit.