joi, 31 octombrie 2013

Radio România Cultural

La 1 noiembrie Radio România Cultural împlinește 85 de ani. LA MULȚI ANI!
Cu această ocazie se va schimba și grila de programe, urmând să apară noi emisiuni.
Drept urmare, zilele trecute am avut surpriza să fim contactați de domnul Daniel Horhocea, care dorea să realizeze un reportaj despre origami și atelierele pe care le vom susține la Studio7A. Am fost puțin mirați de propunerea de a „realiza” origami la radio, dar ne-am lămurit repede despre ce este vorba.
În fiecare sâmbătă și duminică, între orele 09:00-10:00 se va difuza emisiunea Clasa de Părinți. Va fi o emisiune în care se vor face reportaje despre activități pe care le pot face atât părinții cât și copiii, dar mai ales activități pe care le pot face împreună. Se pare că origami a fost printre primele pe lista realizatorilor acestei emisiuni.
Astfel, sâmbătă, 02 noiembrie, se va difuza reportajul despre origami, iar duminică, 03 noiembrie, reportajul despre Studio7A. Audiție plăcută!
joi, 24 octombrie 2013

Ateliere de Halloween 2013

Din motive obiective (nașterea lui Tudor) anul acesta am mutat atelierele de Halloween o săptămână mai devreme. Așa că sâmbătă, 19 octombrie, în loc de cursurile obișnuite am avut aceste ateliere.
Esența unui astfel de atelier este căutarea unui pretext de a ne simți bine, nu aceea de a celebra vreun eveniment ocult. Tocmai de aceea ne-am permis să ne abatem de la „tradiții” și să realizăm un atelier personalizat după propria noastră imaginație. Așa că am realizat coifuri cu urechi, măști-pisică, vrăjitoare și pisici negre.
Așa cum ne stă în obicei, la sfârșitul fiecărui atelier am oferit câte un cadou-surpriză copiilor - anul acesta o măturică pentru vrăjitoare realizată de noi (din creioane) și care a a avut un succes mult peste așteptări.  
marți, 22 octombrie 2013

Omizi...

După cursul în care au învățat să creeze omida, unii au simțit nevoia să se laude cu creațiile proprii. Mai jos sunt câteva rezultate...


luni, 21 octombrie 2013

Cursurile din 12 octombrie 2013

Pentru că săptămâna trecută a fost una foarte agitată, n-am reușit să povestim despre ce s-a întâmplat în sâmbăta precedentă. Încercăm acum să vorbim atât despre cursul cu avansați cât și despre cel cu începători.

La cursul cu avansați am creat barca „sampan” și cutia „lazy Susan”, două lucrări destul de dificile. Chiar dacă spunem că le-am creat la „avansați”, atât cursanții cât și lucrările au fost mai degrabă de nivel intermediar.

La începători, pentru că cei prezenți nu o știau, am recreat povestea din hârtie
sâmbătă, 19 octombrie 2013

7 arte

O prietenă foarte dragă nouă a avut curajul să înceapă, împreună cu alte două temerare, un proiect ambițios care se vrea „un loc pentru minte și suflet”. Studio7A este un Centru Cultural unde se vor ține ateliere de lucru, expoziții, evenimente private, cursuri și multe alte surprize.
Aseară a avut loc deschiderea, iar noi am avut onoarea să fim invitați să ne expunem lucrările, să spunem povestea din hârtie și să facem o prezentare a atelierelor ce le vom susține aici începând cu 3 noiembrie. Deși emoțiile au fost fantastic de mari, sperăm că ne-am descurcat onorabil.marți, 8 octombrie 2013

Cursul cu avansați din 05.10.2013

La cursul cu avansați a fost distracție mare, după cum se vede și în fotografii.
Dacă data trecută am făcut o lucrare a cărei module erau migăloase, dar ușor de asamblat, acum a fost invers. Cu module ușor de realizat, dar mai greu de montat. Este vorba despre steaua modulară 3D, formată din 30 de module. Pentru că n-am reușit să o definitivăm în cadrul cursului, ne-am împopoțonat cu ea :))
luni, 7 octombrie 2013

Cursul cu începători din 05.10.2013

Pentru că am fost mulți, iar ne-am împărțit. La începători am făcut lucrări ce pornesc de la baza kabuto: coiful de samurai, pești și vulpițe.
sâmbătă, 5 octombrie 2013

La mulți ani, Yvona! La mulți ani, Ana Maria!


Conform obiceiului nostru, oferim fiecărui cursant, cu ocazia zilei de naștere, cadoul din 12 module realizate în grup. Modulele pentru Yvona și Ana Maria le-am împăturit împreună în cadrul cursului de  săptămâna trecută. La mulți ani, dragelor!

vineri, 4 octombrie 2013

„Nimicul” transformat în minune

Spuneam că la penultima întâlnire cu cei avansați n-am făcut nimic. Miruna, Mara și Maria ne arată ce minunății de Kusudama ELECTRA au rezultat în urma acelui curs...


joi, 3 octombrie 2013

Cursul cu avansați din 28.09.2013

O omidă. Asta am făcut la ultima ședință cu cei avansați.
Pentru că este o lucrare foarte complicată, am ezitat mult să o facem în cadrul cursului, dar  sâmbătă ne-am luat inima-n dinți și am îndrăznit. Și bine am făcut pentru că, chiar dacă și-au scrântit degetele încercând să realizeze modulele, efectul final a fost pe măsura efortului depus.
Omida este o lucrare modulară creată de Yami Yamauchi. Poate fi realizată din 3 până la o infinitate de module. Practic, de numărul modulelor depinde lungimea acesteia. Hârtia folosită pentru crearea unui modul trebuie să fie de formă dreptunghiulară, iar laturile să aibă proporția 3/5. Noi am folosit dreptunghiuri cu lățimea de 6 cm și lungimea de 10 cm. 

marți, 1 octombrie 2013

Cursul cu începători din 28.09.2013

La începători am avut multă treabă, pentru că am avut de făcut module pentru cadourile a 3 sărbătorite, așa că am lucrat cu spor 36 de module pentru trisoctaedru.
Cu toate astea am avut timp să ne bucurăm și de coif, bărcuța tradițională și un mâncăcios (dinozaur) fioros.