miercuri, 14 august 2013

Cutie sau altceva?

Aceasta este o altă invenție personală. Aparent este o cutie, dar având doi pereți „crăpați”, mă face să am o oarecare reticență în a o boteza „cutie”. Totuși, nu-i văd altă utilitate.


luni, 12 august 2013

Ghirlandă?

În nenumăratele cutii cu nenumărate lucrări origami pe care le-am făcut în timp, am găsit această ghirlandă. Din nefericire, nu mai știm de unde ne-am inspirat. Este, după cum se vede, realizată din 6 module și arată minunat pe ambele fețe.

Rămânem recunoscători oricui ne ajută să identificăm autorul!

Avers

Revers

miercuri, 7 august 2013

Colier

Este o idee care a încolțit în mintea noastră și am pus-o imediat în aplicare. Aici am folosit lucrări miniaturale pe care le aveam deja făcute (cocor, porumbel și steluțe norocoase), dar se pot folosi aproape orice lucrări.
Pentru că nu avem un suport potrivit pentru expunerea colierului, am folosit creatorul pe post de manechin. Sperăm să nu știrbească din frumusețea colierului ;)

marți, 6 august 2013

Galben și negru

A fost greu să găsim hârtie neagră. Foarte greu. Nu cunoaștem tainele tehnologice ale acestei penurii, dar știm că ne-am dorit această hârtie. Și când am găsit-o am cumpărat-o.
Am fost atât de extaziați încât am început să „construim” cu ea diverse lucrări - aici sunt doar câteva exemple - și ne-am oprit doar când ne-au durut degetele.
Știm că albul și negrul sunt non-culori și că aceasta ar fi fost combinația „de așteptat”, dar albul e prea banal (hârtie de imprimantă), iar nouă ne place combinația asta: galben-negru. 


luni, 5 august 2013

Coroana împăratului

Este o lucrare atât de simplă, încât ne-a surprins și pe noi că am descoperit-o așa de târziu. Se realizează prin unirea unor module care sunt reprezentate de o lucrare tradițională: Yakko san.
Noi am realizat coroana de față prin unirea a 9 module (din hârtie 15 x 15 cm), dar se poate realiza din oricâte module sunt necesare pentru a se potrivi circumferinței capului celui încoronat. sâmbătă, 3 august 2013

La mulți ani, Antonio!Ziua lui Antonio este în vacanța de vară și de data aceasta a primit cadoul pentru al III-lea an de cursuri origami pentru școlari (cu precizarea, așa cum îi face lui plăcere să adauge, că el a intrat în al șaptelea an de origami, deoarece am mai făcut împreună trei ani de cursuri origami la grădiniță, începând cu grupa mijlocie). Felicitări și la mulți ani!