joi, 31 ianuarie 2013

La mulți ani, Daria!

Așa cum spuneam în postarea de săptămâna trecută, la penultimul curs am pregătit, pe lângă lucrările din cadrul cursului, modulele pentru cadoul Dariei. Între timp noi l-am asamblat, i-ar sâmbătă i l-am dăruit.


miercuri, 30 ianuarie 2013

Cadou de fidelitate pentru Mara

Sâmbătă am mai „măritat” un dragon. Pentru că și Mara a „împlinit” 40 de prezențe, a fost rândul ei să primească din partea noastră cadoul de fidelitate.

P.S. A se observa și cerceii Marei.marți, 29 ianuarie 2013

Cursul cu avansați din 26.01.2013

De fapt cu cei cu mai multe prezențe, așa cum spuneam ieri.
Aici am ales o lucrare mai complicată: dodecaedru rombic. Știu că sună neprietenos și tocmai din această cauză l-am făcut mai atractiv. Fiecare din cele 12 module era imprimat cu câte o lună a anului 2013, astfel că a rezultat un calendar 3D de pus pe birou.  luni, 28 ianuarie 2013

Cursul cu începători din 26.01.2013

Sâmbătă ne-am împărțit din nou în două grupe, dar e oarecum impropriu spus că ne-am împărțit în începători și avansați. A fost mai mult o împărțire pe criterii de prezență: cei cu mai multe prezențe și cei cu mai puține.
La grupa cu mai puține prezențe am făcut modele noi de cub și diamant și un creion 3D. Am folosit doar hârtie japoneză de origami, colorată doar pe o singură față a foii.


joi, 24 ianuarie 2013

Iar am primit un cadou

După cățelul primit în luna octombrie, în decembrie am primit și o decorațiune de pus în brad de la Lia. Este adevărat că a învățat să o creeze în cadrul cursurilor de origami, dar gestul este de apreciat pentru că a fost   făcut din inițiativa ei și din hârtie pe care o primise și ea cadou. Dar din dar se face Rai, nu?

Mulțumim, Lia!marți, 22 ianuarie 2013

Cursul din 19.01.2013

Sâmbătă după amiază am avut doar fete la curs. Drept urmare ne-am gândit să facem lucrări dedicate lor în mod special: cutiuță pentru bijuterii și un bol japonez modular în formă de floare cu 5 petale. Asta după ce am pregătit modulele pentru cadoul pe care îl va primi Daria sâmbăta viitoare.


vineri, 18 ianuarie 2013

Cutii „Masu”

„Masu” este o cutie de lemn ce are rădăcinile înfipte adânc în istoria Japoniei. De asemenea, varianta făcută din hârtie este un model tradițional de origami. Detalii despre cutie și despre modalitatea de realizare al modelului origami am găsit pe Wikipedia.
Pentru crearea acestor cutii am folosit hârtie cu dimensiunile de 30 x 30 cm, iar pentru capace am folosit (reciclat) niște foi de calendar mai vechi pe care le-am tăiat la dimensiunile de 31 x 31 cm. Au rezultat cutii cu dimensiunile bazei de 10 x 10 cmduminică, 13 ianuarie 2013

Ultimul curs la Fundația JOYO

Povesteam acum 3 luni despre proiectul demarat împreună cu Raiffeisen Leasing la Fundația JOYO...
Săptămâna aceasta proiectul a ajuns la final. Ultima ședință, având în vedere și faptul că s-a desfășurat la o oarecare distanță de celelalte, a fost una de recapitulare. Am repetat cu copiii lucrări pe care le-au ales iei, lucrări pe care le-am făcut în timpul primelor 9 ședințe, dar pe care nu considerau că și le amintesc foarte bine. Pe lângă rața, catamaranul și barca magică, din pozele de mai jos, am mai recapitulat și rândunica zburătoare și floarea în ghiveci.
A fost o experiență frumoasă din care n-au învățat doar copiii, ci și noi.

marți, 8 ianuarie 2013

Școala de weekend 2013 la Muzeul Antipa

Începând de sâmbătă, 12 ianuarie 2013, reluăm atelierele de origami din cadrul Școlii de weekend de la Muzeul Antipa. Mai jos este programul primului modul.


Modulul lunii ianuarie – Jucării din hârtie:
12 ianuarie 2013 – Atelier de avioane.
19 ianuarie 2013 – Atelier de ambarcațiuni.
26 ianuarie 2013 – Atelier de mâncăcioși furioși.

Detalii referitoare la înscrieri se găsesc pe site-ul muzeului.

sâmbătă, 5 ianuarie 2013

Dinozaur din... tapet

Un prieten care își făcea curat prin casă a descoperit niște role de tapet cu care nu mai are ce să facă. Noi ne-am gândit să încercăm să folosim acest tip de hârtie la origami, așa că am luat-o la testat. Deocamdată am testat tapetul pe Antarctosaurus și s-a dovedit a fi foarte bun.
Cel mare e realizat din pătrat de 53 cm x 53 cm, iar puiul din 26,5 cm x 26,5 cm. Bancnota apare în poză doar pentru a avea o imagine cât mai elocventă asupra dimensiunilor lucrării finale.

vineri, 4 ianuarie 2013

O nouă stea modulară

Este o stea compusă din 8 module. Fiecare modul este realizat din hârtie specială de origami (din Japonia), cu față dublă.
Am descoperit-o de curând, dar nu putem da detalii referitoare la autor sau denumire. Cine va studia diagrama va înțelege de ce :)

 Fața ...... și spatele


Sau invers :)