sâmbătă, 6 decembrie 2014

Ghetuța Moșului


După ce au început deja pregătirile pentru Crăciun, spiridușii din Clubul Diandra și-au confecționat ghetuțe din hârtie roșie sau verde, în așteptarea lui Moș Nicolae.
Am fost cuminți, Moșule, nu merităm nuielușe sau cărbuni în ghetuțe!miercuri, 3 decembrie 2014

Vine, vine Moș Crăciun!

Ca să nu ne prindă iarna nepregătiți, am fost cei mai voinici pitici și am realizat deja la Clubul Diandra: bradul împodobit, Moșul în roșu și steaua Crăciunului, toate din hârtie, bineînțeles. Sau, cum le spunem noi: the Christmas tree, Santa Claus and the star. Merry Christmas, everyone!miercuri, 26 noiembrie 2014

Atelierele de mobilier pentru jucării

Două sâmbete la rând, pe 15 și 22 noiembrie, ne-am întâlnit și ne-am distrat realizând din hârtie biblioteci și pătuțuri, mese și scaune pentru păpușele sau alte jucării. Cadourile-surpriză au fost foarte apreciate: căsuțe din carton, ca de turtă dulce!

vineri, 14 noiembrie 2014

Halloween 2014

Anul acesta ne-am costumat în păsări răpitoare, cu creste, ciocuri, ghiare și lilieci la gât și ne-am delectat cu ciocolățelele ascunse în cadourile surpriză - cutiuțe origami în formă de bomboane. 
Nouă nu ne e frică de Bau Bau!


Din nou Halloween la Clubul Diandra

A venit ultima zi din octombrie, a venit Halloween-ul din nou! Ne bucurăm de întâlnirea cu vrăjitoarea din casa bântuită, care ne aduce un dovleac transformat în lampion. Boo-hoo-hoo! The witch lives in a haunted house and Jack o'lantern is a pumpkin.
miercuri, 12 noiembrie 2014

Pedepsiți prin recompenseLa invitația doamnelor de la Totul despre mame am susținut un atelier de origami pentru copii, în cadrul librăriei Humanitas Cișmigiu, pe 7 nov. 2014, cu ocazia lansării cărții de parenting "Pedepsiți prin recompense", a lui Alfie Kohn.


joi, 21 august 2014

Atelierul de bijuterii - reloaded

La cererea mămicilor care au dorit să participe și ele (unele chiar neînsoțite de copii), primul atelier de bijuterii origami a fost urmat imediat de al doilea, cu aceeași tematică. Am realizat seturi de cercei și pandante, cu modele de fluturași, steluțe și ”diamante”. Dar cum mămicile nu urmau să plece la nici o petrecere unde să dea bijuteriile cadou, au primit spre folosul lor cadoul-surpriză de la sfârșitul atelierului: câte un șnur deosebit (din organza și ață cerată), în punguță de cadouri.

luni, 18 august 2014

Veioză

După abajurul realizat acum 2 ani, acum ne-a mai „trăznit” o idee electrică. O veioză ce are ca piesă de rezistență kusudama din 60 de module.


marți, 12 august 2014

Atelierul de bijuterii
În vacanța de vară ne-am strâns cu bucurie să facem bijuterii din hârtie, prin tehnica origami, pentru noi sau cele dragi. Am realizat seturi de cercei și medalioane cu modele fluturași și steluțe, dar și pandante „diamant”, care sunt mai greu de asamblat. Cadoul-surpriză pe care l-au primit cursanții la sfârșit (cutiuțe și pungi înflorate) s-a potrivit de minune cu planurile lor de a împărți din bijuteriile realizate cu efort propriu, deoarece jumătate din grupă a plecat de la atelier la sărbătorirea unei prietene comune. Norocoasa!