joi, 31 decembrie 2015

Ornamente pentru pomul de Crăciun

În fiecare an alegem un model de ornament pe care ne face plăcere să-l dăruim prietenilor, pentru împodobirea bradului. Vă prezentăm modelul câștigător de anul acesta. Este o idee personală, inspirată de floarea braziliencei Rita Foelker.


joi, 24 decembrie 2015

Merry Christmas!

La Clubul Diandra, luna decembrie am dedicat-o realizării felicitărilor origami cu Moșul și bradul de Crăciun. Roșu și verde sunt culorile festive, nu-i așa? Doar din ele am confecționat deja steaua Crăciunului. Pornim de la hârtiile pătrate, le transformăm întâi în triunghiuri, apoi facem baza zmeului și ... și doar n-o să vă ținem acum lecții de origami! Adăugăm culori pentru globuri și alb pentru barba Moșului și avem motive de veselie. Crăciun fericit!

vineri, 18 decembrie 2015

Atelierul de Crăciun 2015

Anul acesta la atelierul de Crăciun am avut cursanți cu vârste între 5 și 45 de ani!
Am început și am terminat atelierul cu câte o ghirlandă pentru Crăciun, de dimensiuni diferite, din câte 8 module fiecare. Între timp, am manufacturat câteva ornamente de brad, asemănătoare, dar și diferite, față de cele din anii trecuți.
La plecare am aut grijă să punem în pungile de cadouri și surprizele: brăduțul - decorațiune din pâslă și cadoul strălucitor. Sărbători fericite!


duminică, 13 decembrie 2015

Steaua Crăciunului

Dacă tot ne-am apucat de împodobit casa pentru sărbătorile din decembrie, nu am lăsat să treacă timpul fără a realiza și niște stele mai speciale: sunt din câte 8 foi de hârtie și imită planta numită Poinsettia sau Steaua Crăciunului. Dar cum origamiștii de la Clubul Diandra nu sunt de vârstă școlară, am inventat un model mai ușor de realizat și am „trișat” folosind lipici.

vineri, 11 decembrie 2015

Alte „ghirlande” realizăm

Mânuțele micuțe, dar hărnicuțe, continuă să lucreze origami cu bucurie! Am început luna noiembrie făcând steluțe și timp de două săptămâni ne-am tot „muncit” la aceste decorațiuni modulare, din câte 8 piese fiecare!
Copiii le-au găsit rapid o utilitate: vor să le folosească pentru a-și împodobi ușile, pe post de ghirlande de Crăciun.

Steluțe, steluțe

În luna noiembrie, după ce a trecut Halloween-ul, am început pregătirile pentru Crăciun. În prima săptămână am lucrat steluțe, din câte 6 coli fiecare. Nu-i așa că rezultatul justifică munca? Asta fără să ținem cont că „munca” a fost foarte distractivă, o bucurie în sine.

vineri, 4 decembrie 2015

15 lebede pentru Unicorn PR

La solicitarea Unicorn PR am confecționat 15 lebede roșii ce vor servi pe post de suport pentru flyere de Crăciun.