duminică, 26 aprilie 2015

Atenție, se mușcă!


Dinozaurii noștri mâncăcioși nu sunt chiar așa periculoși precum par din titlu!
De fapt, sunt chiar veseli și zâmbăreți și la fel de poznași precum stăpânii lor, care i-au creat din hârtie, la cursul săptămânal de origami de la Clubul Diandra.joi, 23 aprilie 2015

Atelierul de Paște 2015

În așteptarea sărbătorii pascale, sâmbătă, 4 aprilie, am început atelierul cu realizarea unor felicitări cu chip de iepuraș. Am continuat împăturind oițele desenate pe hârtie în coșuleț de Paște și ne-am bucurat când am descoperit că același coșuleț, făcut în miniatură, devine cuib pentru puișorul pufos de abia ieșit din găoace. Pasărea outoare ne-a îndulcit cu ouăle ei micuțe în staniol, iar cadou din partea noastră copiii au primit ouă mari de ciocolată. Paște fericit tuturor!

Tablouri de primăvară (Școala Altfel 2015)

Mormoloc în apă, floare pe pământ și buburuză în aer...trei din cele patru elemente. Nu ne jucăm cu focul, pentru că am ales să ne jucăm cu hârtia!
La școala 195 am făcut tablouri cu clasa I B, marți, 7 aprilie. La clasele pregătitoare I (luni, 6 apr.) și J (marți) ne-am pregătit și câte un coșuleț de Paște, din hârtie specială cu oițe desenate, fiindcă  ne-a permis durata prelungită a atelierelor, de 90 de minute. 


miercuri, 22 aprilie 2015

Tablouri înflorate (Școala Altfel 2015)

La școala 195 ne-am bucurat să putem realiza tablouri mai deosebite, cu flori mai complicat de realizat, deoarece atelierele au avut durata de 90 de minute. Luni, 6 aprilie, la ora 8.00 ne-am prezentat la clasa I E (care ne-a bucurat și anul trecut cu realizarea unor tablouri de primăvară) și am dat startul săptămânii Școala Altfel. La clasa a II-a C am ajuns joi, pe 9 aprilie și, cu toate că erau începători în arta origami, copiii ne-au dat lecții (de colegialitate frumos-înțeleasă)!sâmbătă, 18 aprilie 2015

Origami altfel (la Școala Altfel 2015)

Joi, 9 aprilie, am introdus în tainele origami copiii de la cl. a IV-a B din școala 195.
Deoarece cursanții erau ma „vârstnici” ne-am gândit să facem lucrări ceva mai complicate, altfel decât tablourile de la clasele mai mici. Așa că, spre bucuria copiilor, le-am arătat cum se realizează un cap de dragon și o pasăre fâlfâitoare. Efectul se vede în fotografii.vineri, 17 aprilie 2015

Tablou de Paște (Școala Altfel 2015)

 Miercuri, 8 aprilie, am sărbătorit apropierea Paștelui la școala 196, unde copiii de la clasa pregătitoare A au prins iepurașul origami cu oul colorat în brațe.
Floare în ghiveci (Școala Altfel 2015)

 Luni, 6 aprilie, ne-am revăzut cu prietenii noștri din clasa a II-a A, de la școala 195, cu care am lucrat și când erau în clasa pregătitoare, și în clasa I. Anul acesta am ajuns să facem lucrări mai avansate, dar ne-am descurcat.Happy Easter!De la mijlocul lunii martie, după ce am terminat pregătirile pentru Ziua Mamei, am început să lucrăm la origami cu hărnicuții de la Clubul Diandra, în așteptarea Paștelui. "Easter basket, Easter eggs and Easter bunny" sunt cuvintele pe care le-am învățat, rând pe rând, odată cu adăugarea pieselor pentru completarea lucrării finale.
Am făcut pozele în ultima zi înaintea mini-vacanței de Paște, când, fiind Săptămâna Altfel, ne-am bucurat de prezența ambilor noștri dragi instructori, Emilia și Bogdan.