marți, 30 octombrie 2012

Jurnal pentru copii

Un reportaj despre origami ce a apărut duminică, 28 octombrie, în cadrul emisiunii „Jurnal pentru copii" de televiziunea DIGI 24. Filmarea a avut loc pe 20 octombrie, iar experiența am povestit-o aiciduminică, 28 octombrie 2012

Halloween Party

Atelierul nostru de Halloween s-a transformat într-o mare hărmălaie, așa că putem spune, fără să exagerăm, că a fost o adevărată petrecere.
Cei 24 de copii (2 ateliere) și-au făcut dovleci fioroși, lilieci ce le atârnau de gât cu capul în jos, gheare de vrăjitoare, ciocuri de cioară și coifuri imense din hârtie 70 x 100 cm. Rezultatul final a fost că erau atât de bine mascați, încât au devenit de nerecunoscut. La sfârșitul atelierelor, părinții au fost invitați să-și recunoască proprii copii, misiune ce s-a dovedit destul de dificilă.
Ca de obicei, după atelier copiii au primit și câte un cadou din partea noastră: o fantomiță dulce.


sâmbătă, 27 octombrie 2012

Atelier de Halloween la Step in Art

Pentru că se Halloween-ul, am fost invitați la Step in Art pentru a susține un atelier în care am făcut dovleci furioși, gheare, măști (ciocuri) și pisici negre. Copiii au fost foarte entuziasmați, în special de gheare și de ciocuri.


vineri, 26 octombrie 2012

Team building la Henkel România

Compania Henkel România a organizat pentru angajații săi din 4 departamente un team building la Clubul de echitație EQUESTRIA. Pe lângă lecții de călărie, spectacol de echitație și alte lucruri care țin de bucătăria internă a firmei, angajații au avut parte și de o surpriză din partea organizatorilor: atelier de origami.
S-au împărțit în două serii de câte 17 persoane, dar cei din prima serie nu s-au întâlnit cu ceilalți când au ieșit de la atelier, așa că a fost o surpriză pentru toată lumea. Chiar dacă erau numai adulți, a fost o încântare să creeze cutiuțe, lebede, rățuște cu pui, iaht-uri, capete de dinozaur, un model de cub modular și brocart, iar noi ne-am bucurat că n-au uitat să se joace.

 


joi, 25 octombrie 2012

Ateliere de origami la Muzeul Antipa

În cadrul Școlii de weekend de la Muzeul Antipa, continuăm cu modulul al II-lea (3 noiembrie - 22 decembrie).

Programul acestui modul va fi:

- 3 noiembrie 2012 – Alte păsări migratoare. N-au plecat toate, dar urmează să plece și ele. Vrem să le păstrăm în amintire și pe acestea.
- 10 noiembrie 2012 – Lumea din adâncuri. Facem cunoștință cu balenele, focile și peștii care trăiesc în oceanele Planetei.
- 17 noiembrie 2012 – Adunăm ultimile floricele înainte de venirea zăpezii. Facem floricele cu tulpină – primule și crini.
- 24 noiembrie 2012 – Am adunat floricele, dar ce facem cu ele? Învățăm să facem cutiuțe și coșulețe de picnic.
- 1 decembrie 2012 – Vine iarna! Să facem cunoștință cu animalele ce trăiesc în zăpezi: câinii Husky, vulpile, iepurii și urșii polari.
- 8 decembrie 2012 – A fost Moș Nicolae! A trecut pe la noi și ne-a adus dulciuri. Învățăm să facem diverse recipiente în formă de rață, lebădă, cocor, în care să păstrăm bomboanele pe care încă nu le-am mâncat.
- 15 decembrie 2012 – Primul atelier de Crăciun. Facem brăduți, fulgi de nea, și steluțe pentru împodobit casa.
- 22 decembrie 2012 – Al doilea atelier de Crăciun. A venit vremea împodobirii bradului. Învățăm o mulțime de ”chestii” de pus în brad, denumite generic globuri. Numai că, globurile nu mai sunt de sticlă, ci din hârtie. Nu mai trebuie să ne facem griji că dărâmă pisica bradul și se sparg globurile.

Detalii despre modalitățile de înscriere și costuri se găsesc pe site-ul muzeului.

marți, 23 octombrie 2012

La mulți ani, Șerban!

Ziua lui a fost pe 9 octombrie, așa că ne-am pregătit și la primul curs din octombrie i-am făcut modulele. Însă el a lipsit data următoare, așa că am reușit să-i dăruim cadoul doar săptămâna trecută.
Dar nu-i nimic. El s-a bucurat!


luni, 22 octombrie 2012

Origami, cafea și televiziune

Sâmbătă, 20 octombrie, am avut o experiență deosebită, cursul nostru transformându-se într-un adevărat eveniment.
Pentru că cei de la DIGI 24 ne solicitaseră permisiunea de a ne filma cursul, iar cei de la Lente & cafea ne solicitaseră să facem un atelier de origami demonstrativ, am decis să invităm echipa de filmare la această cafenea, unde am găsit o atmosferă deosebit de caldă și primitoare. 
Copiii, aflând că vor apărea la televizor, au găsit un motiv în plus să vină la curs. N-a mai contat distanța sau că locația era necunoscută. Au venit în număr mare, cel mai mare de până acum (20). Bineînțeles că și copiii și părinții s-au simțit minunat, unii făcând origami în fața camerei de filmat, ceilalți la o cafea în separeu.

În concluzie, duminică, 28 octombrie 2012, între orele 09:30 - 10:00, veți putea urmări cum se fac rachetele, rățuștele plutitoare și vulpițele marionete la emisiunea „Jurnal pentru copiimiercuri, 17 octombrie 2012

Kusudama Little Turtle

Datorită forumului http://forum.origami-romania.ro și a oamenilor minunați de acolo, găsim mereu modele noi interesante și minunate. Este și cazul acestei kusudame creată de Tomoko Fuse. Chiar dacă are 30 de module și procesul de realizare este destul de anevoios, merită tot efortul!

Și este foarte interesant că din același modul se pot crea două modele diferite:


marți, 16 octombrie 2012

Primim și noi cadouri

Că tot veni vorba de cadouri în postarea anterioară, trebuie să recunoaștem că mai și primim cadouri, nu doar oferim. Așa s-a întâmplat și sâmbătă la atelierul de la Muzeul Antipa, când Ioana ne-a oferit un cățel origami cadou. Gestul e cu atât mai mult de apreciat cu cât lucrarea este una complicată, mai ales pentru un copil de vârsta ei.

Mulțumim, Ioana!


luni, 15 octombrie 2012

Cadoul de fidelitate

Absolut toți copiii care ne-au călcat pragul pentru a se bucura de origami au fost fascinați de dragonul conceput de Robert J. Lang. Din păcate este destul de complicat și realizarea lui este prea anevoioasă pentru a fi predat în timpul cursului.
Dar am rezolvat întrucâtva acest aspect: fiecare cursant îl va primi cadou din partea noastră la împlinirea a 40 de prezențe la curs. Sâmbătă a fost momentul Teodorei.duminică, 14 octombrie 2012

Finalizarea kusudamelor

Ieri am terminat kusudamele începute acum o săptămână. Din păcate, nu pe toate pentru că unii n-au mai reușit să fie prezenți. Nu-i bai. Și data viitoare vom continua cu finalizarea kusudamelor pentru că am făcut module și cu cei care n-au venit data trecută, dar au ajuns ieri și au vrut să învețe cum se fac.

 
sâmbătă, 13 octombrie 2012

Vecinii păsărilor colibri – papagalii

Sau, cu alte cuvinte, a cincea săptămână din cadrul Școlii de weekend de la Muzeul. „Grigore Antipa” (știm că despre celelalte patru n-am scris, dar am avut motive obiective). 

Atelierul s-a desfășurat în sala insectelor, așa că au putut vedea și vizitatorii muzeului cât de pricepuți sunt copii în a face adevărate vrăji cu hârtia. Papagalii sunt aceeași ca și aici, doar „beneficiarii” atelierului sunt alții, pentru că și ei meritau să se bucure de aceste minunății.

marți, 9 octombrie 2012

La Mall cu Salvați Copiii

Așa cum spuneam într-o postare anterioarăduminică, 7 octombrie 2012, între orele 15:00 - 19:00, am fost în București Mall pentru a sprijini organizația Salvați Copiii în cadrul campaniei „Bun venit pe lume!”. Deși nu a fost prea mare aglomerație, credem atelierele de origami și campania, în primul rând, au avut un real succes. Atât copiii, cât și voluntarii de la Salvați Copiii s-au distrat învățând să facă lebede, vulpițe, capete de dinozaur, flori și multe altele.
luni, 8 octombrie 2012

Cursul cu avansați din 06.10.2012

La avansați n-am făcut nimic. Am pierdut vremea....

Bineînțeles că GLUMIM! :))

E adevărat că nu am terminat nici o lucrare, dar asta nu pentru că am stat degeaba, ci pentru că lucrarea de care ne-am apucat este foarte complexă: Kusudama! Am făcut toate operațiunile pentru ca sâmbăta viitoare să o putem monta și finaliza: am ales culorile, am tăiat hârtia, am învățat să facem modulele și am făcut cât mai multe - fiecare cât a putut - din cele 30 de module, fiecare compus din 2 piese (în total 60 de foi). 

Data viitoare vom avea 9 kusudame care ne vor împodobi casele și ne vor bucura sufletele...