luni, 30 ianuarie 2012

Cursul cu avansaţi din 28.01.2012

Pentru că solicitările pentru cursul de sâmbăta trecută au depăşit capacitatea sălii de curs, am decis să împărţim cursul în două. Împărţirea am făcut-o ţinând cont de experienţa şi dexteritatea fiecăruia. Astfel am avut un curs de la ora 13:30 (pentru începători) şi unul de la 16:30 (pentru avansaţi). 

Şi pentru că, chiar şi pentru avansaţi, trandafirul nu este o lucrare tocmai uşoară, am exersat până am reuşit să-l învăţăm.Dar trandafirul poate fi şi ... titirez :))duminică, 29 ianuarie 2012

Cursul cu începători din 28.01.2012

Ieri le-am sărbătorit pe Maria, Ioana şi Teodora (de la stânga la dreapta). Cu această ocazie a primit fiecare câte un .... trisoctaedruAm continuat cu creioane,pahare,şi, în final, căsuţe.joi, 26 ianuarie 2012

Origami peste tot

Fiind pasionaţi de origami, ne face plăcere să dăruim lucrările noastre oricui manifestă interes pentru ele. Aici eram la Cabana Tanti Aglaia, pe Valea Siriului, şi lucram de zor ca să-i lăsăm proprietăresei - Aglaia :) - câteva lucrări cu care să-şi decoreze cabana.


miercuri, 25 ianuarie 2012

Cocor reciclat

Un cocor realizat dintr-un fluturaş electoral al primarului sectorului 3, Liviu Negoiţă, în care ne aducea la cunoştinţă realizările măreţe ale mandatului său. Astfel i-am dat un sens bucăţii ăleia de hârtie, care altfel ar fi fost irosită fără sens.


Am reuşit să prind şi prima zăpadă pe anul ăsta din Bucureşti ;)

marți, 24 ianuarie 2012

Poveste din hârtie

Aici avem etapele poveştii din hârtie. Figurile se transformă din una în alta după cum urmează (de la dreapta la stânga în poză): cizme, vaporaş, pantaloni, bluză, masă, catamaran şi cutie cu mânere.


luni, 23 ianuarie 2012

Cocori bicolori

Pozele sunt de la o şedinţă mai veche, de care uitasem. 


Cocorii sunt făcuţi dintr-o singură foaie de hârtie, dar colorată diferit pe cele doua feţe.


Andrei nu-i e foame, doar se dă în spectacol :))


duminică, 22 ianuarie 2012

Cursul din 22.01.2012

A explicat Emilia,...


... a explicat şi Andra, ...


... a explicat şi Bogdan.


După care am început să ne mândrim cu florile... 


... şi cu capetele de dinozaur. sâmbătă, 21 ianuarie 2012

vineri, 20 ianuarie 2012

Altă hârtie milimetrică

Pentru că hârtia milimetrică se găseşte în două culori, am mai "sacrificat" o foaie A4 şi am trensformat-o în creaţii origami. Aici avem altă cutie, alţi cercei steluţă, alt cocor şi alţi cercei trandafir.

joi, 19 ianuarie 2012

Cutie cu 8 colturi

Origami poate fi şi o bună metodă de a-i convinge pe cei din jur să recicleze. Poate fi o modalitate de ne schimba viziunea asupra resturilor de hârtie "nefolositoare". În loc să privim resturile de hârtie ca pe gunoaie, putem descoperi în ele viitoarele flori, păsări, cutii, etc...

Un bun exemplu pentru reciclare este această cutie realizată dintr-o foaie de calendar vechi.

miercuri, 18 ianuarie 2012

Hârtie milimetrică

Iată ce se poate realeza dintr-o singură foaie A4 de hârtie. Aici avem: cocor, cutie stea, cercei steluţă şi cercei trandafir.

luni, 16 ianuarie 2012

Cuburi si cutii

La ultimul curs am facut cuburi modulare din 6 module (acelasi modul ca pentru diamant) si cutii la care ne-am folosit si de kirigami (cu foarfeca).
duminică, 15 ianuarie 2012

sâmbătă, 14 ianuarie 2012

Cub cu model cocori

Lucrare modulară (6 piese). Modulele sunt realizate din hârtie glasată pentru a obţine evidenţierea cocorilor pe laturi.

vineri, 13 ianuarie 2012

Cutiuţă modulară

O cutie modulară realizată din 8 piese (4 module capacul şi 4 module cutia), ce poate fi folosită cu succes ca şi cutie pentru cadouri.


miercuri, 11 ianuarie 2012

Alstroemeria Orange Glory

O altă floare inventată de mine, căreia nu i-am găsit încă un nume, dar care mi se pare că seamănă cu aceasta.

marți, 10 ianuarie 2012

Vulpiţe în jurul gheţarului

Am făcut vulpiţe, vulpoi, pui de vulpe şi diamant şi fetele au avut ideea de a folosi diamantul pe post de gheţar, pe care l-au înconjurat cu vulpi :)


luni, 9 ianuarie 2012

Diamant

Eu l-am botezat diamant pentru că mi se pare că seamănă foarte mult. Denumirea "oficială" este de hexaedru.
Este printre cele mai simple lucrări modulare (3 module), chiar dacă asamblarea pare iniţial oarecum dificilă. Instrucţiuni se găsesc aici.

sâmbătă, 7 ianuarie 2012

La mulți ani, Andra!

Ieri am sărbătorit-o pe Andra și nu ne-am dezis. Am lucrat din nou cu toţii la cele 12 module ale trisoctaedrului pe care i l-am dăruit.


Dar de data asta copii şi-au făcut şi ei câte un diamant din câte 3 module cu care au ţinut să se laude :)


miercuri, 4 ianuarie 2012

Inele

Primele încercări de a crea inele cu lucrări origami. Eu zic că sunt încercări reuşite...

De fapt sunt trandafiri. Pentru un trandafir de dimensiune normală se foloseşte hârtie cu dimensiunea 21 x 21 cm, dar acum am folosit hârtie cu dimensiunea 4,5 x 4,5 cm.