vineri, 31 august 2012

Abajur

Folosirea icosaedrului pe post de abajur este o idee personală. Hârtia folosită este hârtie Heyda rezistentă la apă și nu ignifugă :) , dar atâta timp cât este folosit un bec economic, nu apar probleme din punctul de vedere  al provocării unui incendiu. Așadar, a NU se folosi becuri incandescente!
marți, 28 august 2012

Pasărea însetată

Este o pasăre care se apleacă să bea apă dintr-un recipient făcut din aceeași foaie ca și pasărea însăși. Alături de broscuță, cercul magic, rândunică, pasărea fâlfâitoare, etc..., face parte din categoria „Action Origami”.
luni, 27 august 2012

Coaster

Sau, mai pe românește, „suport pentru pahar” ... de, încercăm să fim și noi în pas cu moda.

Este o lucrare modulară care, chiar dacă e alcătuită din 8 module, este foarte ușor de făcut și asamblat. Deși principala ei menire este de decorațiune, poate fi adaugată cu ușurință în categoria „origami util” pentru că este suficient de plată pentru a fi folosită ca suport de pahar.


marți, 21 august 2012

Работилница за оригами в "Таралеж"


We appeared in the international press!
After holding the origami workshop in Veliko Tarnovo, we have been invited to give a small interview for a local online newspaper. Without speaking bulgarian, we hope the article is positive :)


Am apărut în presa internațională!
Cu prilejul atelierului de origami susținut în Veliko Târnovo, am dat și un mic interviu pentru un ziar online local. Deși nu înțelegem limba bulgară, sperăm că au zis de bine de noi :)

luni, 13 august 2012

Pasărea făcea fâl-fâl

Păsărica asta nu zboară, dar încearcă. Este o pasăre care dă din aripi dacă e trasă de coadă. Ea n-are nimic de obiectat că e trasă de coadă, dar copiilor le place. duminică, 12 august 2012

Catamaran

Catamaranul, sau barca dublă, este una dintre lucrările tradiționale de origami. Tototdată reprezintă una din bazele de la care pleacă zeci de lucrări, tradiționale sau nu. vineri, 10 august 2012

Ateliere de origami

Cei de la Muzeul Antipa ne-au făcut o surpriză și au creat un nou afiș care conține exclusiv imagini cu lucrări făcute în timpul atelierelor desfășurate la muzeu. 


De asemenea, am observat și că au popularizat atelierele noastre în mass-media pe site-uri ca: Ultima oră, orașul meu, COMUNICATE DE PRESĂ, BeWhere, etc...

joi, 9 august 2012

Peștișori

I-a făcut Teo Delia săptămâna trecută în cadrul atelierelor de la Antipa, la baza coifului de samurai (kabuto). Copii au fost încântați pentru că au avut ocazia să folosească și hârtia Heyda cu față dublă.


duminică, 5 august 2012

La mulți ani Emei și lui Antonio!

Cu întârziere destul de mare din motive obiective (laptopul pe care erau descărcate pozele a fost la reparat) le facem urările pentru zilele lor de naștere acum. Oricum, chiar dacă ziua Emei a fost pe 16 iulie și a lui Antonio pe 28 iulie, noi i-am sărbătorit la ultimul curs din timpul anului școlar. vineri, 3 august 2012

Back in business

Am revenit la cursurile de la Muzeul Antipa a doua zi de la întoarcerea din Veliko Târnovo. Teo Delia s-a descurcat de minune în lipsa noastră, așa că tot ea va fi cea care va încheia acest modul.

Ieri am avut „o zi albă” pentru că am făcut ghiocei, porumbei, husky și vulpi polare, dar copii s-au gândit să le aranjeze într-un tablou. joi, 2 august 2012

Origami workshop in Veliko Târnovo

This post will be in Romanian and English to enable our Bulgarian friends to read about the wonderful time we had our last night in Bulgaria, at Taralej Art Gallery.

So, this is the story...
On the last evening spent in Veliko Tarnovo we were invited to hold an origami workshop for anyone who would be interested in participating. Some grandparents and  parents came with their children. A young couple and some young artists were also eager to experience an origami workshop held in English, Bulgarian and sometimes, in Romanian.
It was an unique and joyful experience. We had so much fun we didn't notice the time flying away, even though we were pretty tired after 5 day of walking through the town that hasn't got a square metre of flat ground. For 4 hours we made paper planes, swans, the swan out of a napkin, flowers, fish, dinosaurs, flying swallows and we told the paper story.
At the end we had an amazing surprise, something new to us: we received applause.

Aceasta este povestea.... 
În ultima seară petrecută în Veliko Târnovo am fost invitaţi să susţinem un ateler de origami pentru oricine ar fi interesat să participe. Au venit părinţi, bunici, copii, un cuplu tânăr şi tineri artişti care au fost dornici să trăiască experienţa unui atelier de origami ţinut în engleză, bulgară şi, uneori, în română. 
A fost o experienţă inedită şi foarte îmbucurătoare. Ne-am simţit atât de bine încât timpul a zburat fără să ne dăm seama, chiar dacă eram destul de obosiţi după 5 zile de colindat prin oraşul care n-are nici un metru pătrat de teren plat. Timp de 4 ore am făcut avioane din hartie, lebede, lebăda din şerveţel, floricele, peştişori, dinozauri, rândunele zburătoare şi le-am spus povestea din hârtie.
Iar la final am avut parte de o surpriză extraordinară, o experienţă pe care n-am mai trăit-o până acum: am fost aplaudaţi.