joi, 26 decembrie 2013

Google+ ne surprinde

Am fost tare plăcuți surprinși să vedem 2 notificări pe contul nostru de Google+. Prin cele 2 notificări Google ne anunța că ne-a prelucrat automat 3 fotografii și că a creat un videoclip cu pozele noastre din 2013. Iată rezultatele:miercuri, 25 decembrie 2013

Crăciun fericit!

Pentru că azi e Crăciunul, ne-am gândit să realizăm o stea „Pia - Marie” în culorile Crăciunului. Și pentru că tot astăzi, băiețelul nostru împlinește 2 luni, l-am lăsat pe el să o ofere în dar tuturor pasionaților de origami și nu numai.

Să aveți sărbători fericite, pline de bucurii și de căldură sufletească!
Tudor, Emilia și Bogdan


luni, 23 decembrie 2013

„Globuri” origami

Acesta este brăduțul nostru, care nu putea fi decorat altfel decât cu - evident - lucrări origami. Nu e mare, dar e foarte drăgălaș.
duminică, 22 decembrie 2013

Al treilea atelier de Crăciun

Ca niciodată, anul acesta am făcut 3 ateliere pentru Crăciun. De fapt a fost o reeditare al celui de-al doilea pentru că unii au fost foarte dezamăgiți că programul nu le-a permis să ajungă la nici unul dintre primele două ateliere. Așa că am organizat un al treilea atelier doar pentru ei.
Așadar am făcut din nou Moș Crăciun - degetar, brăduțul kirigami, cutii - steluță, decorațiuni de pus în brad, dar și suportul pentru lumânări pastilă pe care l-am realizat la primul atelierjoi, 19 decembrie 2013

Atelierele recreative ale Moșului

Astăzi de dimineață, înainte de a se crăpa de ziuă, am plecat determinați să facem față unei provocări neașteptate: să întâmpinăm 23 de copiii la Atelierele Moșului, organizate de Clubul Meu - Ateliere Recreative.
Pentru că de fiecare dată dorim ca toată lumea să fie mulțumită (mai ales Moșul), ne-am pregătit temeinic și am creat și o foarte scurtă povestioară: vine Moșul, pune cadourile sub brad, iar bradul, ca să fie atractiv pentru Moș, trebuie decorat. Așadar am creat un Moș Crăciun - degetar (se așează pe deget), un brăduț și două decorațiuni de pus în brad.
Bucuria copiilor și poze mai multe pot fi văzute aici
miercuri, 18 decembrie 2013

Al doilea atelier de Crăciun din 2013

După ce de la primul atelier au plecat toți bucuroși nevoie mare, la al doilea atelier au venit cu mare nerăbdare. Au făcut cu propriile mânuțe stele, brăduți kirigami, cutii steluță ce păreau crăciunițe, Moș Crăciun degetar și decorațiuni de agățat în brad.
Bineînțeles, că la sfârșit au primit și câte un cadou din partea noastră: Moși Crăciuni de ciocolată. 
miercuri, 11 decembrie 2013

Primul atelier de Crăciun din 2013

Pentru a fi pregătiți de întâmpinarea Crăciunului ne-am gândit să începem pregătirile din timp. Astfel că primul atelier l-am organizat pe 7 decembrie, urmând ca cel de-al doilea să fie pe 14 decembrie.
În cadrul primului atelier am realizat suporturi pentru lumânări-pastilă, care să acompanieze luminițele din brad, ghirlande din câte 8 module (modulele sunt catamarane transformate) și brăduți ce pot fi agățați în pomul de Crăciun. Chiar dacă ghirlanda ne-a cam dat bătăi de cap, rezultatul final a meritat, la sfârșit toată lumea plecând fericită cu decorațiuni unicat realizate cu propriile mâini.
luni, 2 decembrie 2013

Cursul din 30.11.2013

Cursul de sâmbătă s-a vrut un preambul pentru apropiatele ateliere de Crăciun. Am realizat o frumoasă stea în 7 colțuri - 7 module - , ale cărei instrucțiuni se găsesc aici, și Steaua Eifel - 12 module - (creată de Hans-Werner Guth). Cei care au fost prezenți n-au regretat ;)
joi, 28 noiembrie 2013

La mulți ani, Albert!

Deși Albert este unul dintre noii cursanți, când am aflat că ziua lui tocmai trecuse, ne-am respectat obiceiul de a-i dărui un cadou la care au contribuit toți ceilalți. După ce la cursul anterior a realizat fiecare câte unul sau mai multe module, înainte de atelierul de tablouri i-am oferit cadoul asamblat de noi.

La mulți ani, Albert!marți, 19 noiembrie 2013

Atelier de tablouri și decorațiuni

Sâmbătă, 16 noiembrie, am reeditat atelierul de tablouri de anul trecut. De data asta am înrămat steaua în 8 colțuri și am realizat o mini-kusudama din 6 module.
Pentru că am avut 22 de cursanți, ne-am împărțit în două paliere orare diferite. Pentru că cei din prima serie au fost mai începători, nu am reușit să terminăm de asamblat kusudama, dar la a doua serie ne-am descurcat de minune. Oricum, toată lumea a plecat cu tabloul realizat cu propriile mânuțe și cu un entuziasm debordant.
Bineînțeles că fiecare a primit (ca după fiecare atelier) și un cadou din partea noastră: un pachet cu lucrări origami realizate de noi.