marți, 30 iulie 2013

ORIGAMI - Mișcare socio-culturală și educațională în spațiul geografic românesc

Rugăm pe toți cei pasionați de origami să ajute la realizarea acestui demers. Este o cercetare științifică, fără scopuri comerciale. A pornit din pasiune pentru origami și geografie și are ca țel final demonstrarea în mediul academic a faptului că origami reprezintă un curent social pe teritoriul României.

Dacă aveți probleme cu completarea chestionarului pe blog, îl puteți accesa și la acest link.

Vă mulțumim! 

duminică, 28 iulie 2013

vineri, 26 iulie 2013

Inimioare pe „sârmă”

Sunt aceleași inimioare ca pe coliere, doar că sunt făcute dintr-o hârtie deosebită și singure pe un fir. Secretul aranjării pe fir nu îl dezvăluim aici, dar vă lăsăm să-l descoperiți singuri la acest link.

luni, 22 iulie 2013

ORIGAMI - Guida completa

Începând de ieri, colecția noastră de cărți origami s-a îmbogățit cu o carte în limba italiană :)
Autorul acestei cărți este Rick Beech, iar aceasta este o traducere în limba italiană a unei cărți din limba engleză. 

joi, 18 iulie 2013

Din floare-n floare

Așa au zburat fluturașii duminică la Hanu' Copiilor. Fluturele (creat de Akira Yoshizawa) a poposit pe fiecare crin în parte, care crini, la rândul lor, se odihneau în câte o vază piramidală.  


vineri, 12 iulie 2013

Coroană-invenție

Această coroană modulară este o invenție personală, apărută mai degrabă din nevoie. Vara trecută, la atelierele de la Muzeul Antipa, la sfârșitul fiecărui modul îi încoronam pe copiii prezenți. Pentru că nu am găsit nici o coroană / coif care să se realizeze de la baza zmeului, a trebuit să inventăm ceva cu care să-i încoronăm la sfârșitul modulului în care studiam această bază. Iată ce a ieșit.

Această coroană este alcătuită din 8 module, fiecare realizat din hârtie cu dimensiunile 15 x 15 cm, dar poate fi realizată și din mai multe sau mai puține module, astfel încât să se potrivească perfect pe capul încoronatului. Aici modulele sunt prinse cu capse pentru a avea siguranța că nu se desprind în urma mânuirii excesive, dar capsele nu sunt obligatorii, așa că o putem considera ca fiind origami pur. 
miercuri, 10 iulie 2013

Icosahedron

Așa îl veți găsi în engleză. În limba română i s-ar zice icosaedru.

Este o lucrare modulară, alcătuită din 30 de piese (module sonobe). Aici arătăm etapele de realizare al acestui model, iar instrucțiunile complete sunt aici și aiciluni, 8 iulie 2013

Fericire la Han

Sau doar o fărâmă de fericire... De fapt nu doar o fărâmă, ci ceva mai complicat - fericire din 5 module. V-am pierdut, nu? :) Hai să explicăm: e vorba despre atelierul din cadrul proiectului Hanu` Copiilor, unde am împărtășit copiilor floarea fericirii (o variantă mai complexă a acestei flori), lucrare alcătuită din 5 module.

Chiar dacă ar putea trece cu ușurință neobservată, la fel de mult au „muncit” copiii și la steaua/ghirlanda alcătuită din 8 module. În poze se poate vedea bucuria lor.

P. S. Pentru că Ana este mai puțin experimentată, l-am rugat pe tatăl său să o ajute. Se pare că Ovidiu are talente încă nedescoperite (sau ne-exploatate) ;)


vineri, 5 iulie 2013

Liliac fioros

Glumim. Este un liliac foarte pașnic, dar, în funcție de talentul și imaginația fiecărui copil, poate fi oricum (pașnic, fioros, neutru...). Acesta e oarecum fioros.

De fapt e doar simpatic și poate fi prezentat în diferite ipostaze - fie ca medalion, fie ca trofeu, fie ca exponat. Oricum ar fi, este tare simpatic.luni, 1 iulie 2013

Plouă într-un han departe

Parafrazând o poezie tristă, cam așa au stat lucrurile ieri la Hanu' Copiilor. Dar pentru că nouă nu ne stă bine cu tristețea, am ales să înveselim atmosfera cu voie bună și hârtie colorată.

Așa că ne-am apucat de treabă și am făcut o mulțime de lucruri: rățușcă, vulpiță-marionetă, casă, pian și rachetă. Și am reușit să avem o dimineață ploioasă veselă la han