duminică, 29 noiembrie 2015

Al treilea atelier de Crăciun 2014Ne dovedim a fi harnici în așteptarea Moșului! După ce în săptămâna anterioară am creat steluțe, de data aceasta am confecționat ghirlande din câte 8 module roșii și verzi și felicitări cu Moș Crăciun și bradul împodobit, ne-am pozat și ne-am bucurat de cadourile-surpriză (gume de șters cu model de sărbătoare).

vineri, 27 noiembrie 2015

Al doilea atelier de Crăciun


De fiecare Crăciun casele noastre se împodobesc cu flori și ornamente. De data aceasta, după ce am provocat ninsoarea,  ne-am asigurat că frumoasa noastră  Stea a Crăciunului (Poinsettia) își va păstra frumusețea și după trecerea sărbătorilor, realizând-o din hârtie colorată (4 foi verzi și 4 roșii). Știați că toate cele 8 foi reprezintă frunze (și cele verzi și cele roșii), florile fiind de fapt foarte mici și galbene, în mijlocul plantei?
Și, dacă tot ne-am pus pe îndoit hârtia, nu ne-am speriat de muncă și am mai realizat o altă stea (tot din 8 module), strălucitoare de data aceasta, care se potrivește foarte bine ca decorațiune de pus pe geam (razele soarelui, trecând prin ea, oferă un spectacol de geometrie surprinzător).
Ornamentele pentru brad le-am creat, de data aceasta, prin tehnica kirigami, tot din hârtie. Așa că încântarea a fost dublă - și pentru minunatele lampioane ieșite din mâinile noastre, și pentru globurile din dantelă albă primite cadou! Crăciun fericit!
Primul atelier de CrăciunSperăm că vă plac fulgii noștri de zăpadă (supradimensionați și sclipitori) deoarece am lucrat aproape 2 ore la ei (fiind făcuți din câte 6 module fiecare, prin tehnica kirigami). E adevărat că ne-a rămas și puțin timp să facem ornamente de brad colorate, dar nu le-am regăsit în poze. În schimb, în ultima poză putem regăsi amintirea bomboanelor de ciocolată - cutiuțele origami sub formă de stea, primite cadou la atelier, le-am luat acasă!


Ghirlanda pentru Crăciun


În așteptarea Crăciunului, ne reamintim cu plăcere cum am creat anul trecut ghirlande, la Clubul Diandra, din câte 8 piese fiecare.
Între timp copiii noștri au crescut și ne vor surprinde anul acesta cu alte pregătiri de sărbători!